4. edycja Kuchnia+ Food Film Fest
W dniach 26-28 października w Warszawie i w Poznaniu, już po raz czwarty, Kuchnia+ zaprosi amatorów i pasjonatów sztuki kulinarnej, na autorski przegląd Kuchnia+ Food Film Fest.
Filmy o jedzeniu z całego świata
W programie 4. edycji Kuchnia+ Food Film Fest znajdą się filmy dokumentalne z Europy, Ameryki Północnej i Azji. Zostaną zaprezentowane takie filmy jak m.in. „Najlepszy kucharz świata” o półrocznych przygotowaniach duńskiego szefa kuchni do konkursu „Bocuse d’Or”, hiszpański dokument „Ostatni walc w el Bulli” o ostatnich dniach słynnej el Bulli, która pięciokrotnie zdobywała tytuł najlepszej restauracji świata czy włoski film „Natura, kobiety i wino” kreślący portret niezwykłych producentek ekologicznego, organicznego wina.
Smakowity Kiermasz
Przez cały czas trwania 4. Kuchnia+ Food Film Fest będzie czynny „Smakowity Kiermasz” lokalnych, polskich przysmaków. Drugiego dnia przeglądu, w sobotę 27 października, odbędzie się śniadanie, podczas którego uczestnicy spróbują produktów regionalnych dostawców. 28 października Kuchnia+ zorganizuje kulinarne warsztaty dla dzieci, a wieczorem „Filmową Kolację” zamykającą imprezę.
Źródło informacji: www.kuchniaplus.pl.
Na podstawie materiałów organizatora opracowała Karolina Kulig